Gietijzer is een in vormen gegoten legering van ijzer, koolstof (2,56,67%), mangaan en silicium. Het wordt vervaardigd door omsmelting van ruw ijzer, samen met cokes en kalk in een koepeloven, inductieoven of een trommeloven. Gietijzer roest minder snel dan staal en cortenstaal.

 

Gietijzer is kwalitatief het beste materiaal om te gebruiken als vuurschaal vanwege zijn vuurvastheid. De schaal zal dus niet kromtrekken. Ook is gietijzer iets minder roestgevoelig dan bijvoorbeeld plaatstaal. Gietijzer wordt in ons assortiment dan ook gebruikt voor de gietijzeren vuurschalen, ideaal voor wie heel vaak stookt.

ONZE MATERIALEN

GIETIJZER
gallery/v-box 2
gallery/cirkel
gallery/04 v-grill m 72cm - v-pillar wood sokkel 1
gallery/v-fire blank

Cor-Tenstaal wordt ook wel weervast staal genoemd, dit dankzij z'n lange levensduur doordat de eerste corrosielaag een beschermlaag vormt en verdere aantasting door roest tegengaat. Het bestaat uit ijzer waaraan koper, forfor, silicium en chroom zijn toegevoegd. 

 

Cortenstaal is dus het ideale materiaal voor sokkels en tuindecoratie. Daarom zijn alle sokkels/bloempotten uit ons assortiment vervaardigd uit cortenstaal. Cortenstaal kan ook goed gebruikt worden in contact met vuur. Daarom zijn er ook  vuurschalen beschikbaar vervaardigd uit cortenstaal, deze zijn iets platter dan de gietijzeren en stalen schalen en ideaal voor wie regelmatig stookt. 

CORTENSTAAL

Staal is een sterk materiaal wat ideaal is voor vuurschalen of decoratieve schalen. Aangezien het kwalitatief iets minder goed is dan gietijzer of cortenstaal raden wij de stalen vuurschalen enkel aan voor wie maar af en toe gebruik maakt van de schaal als vuurschaal.

 

De stalen schalen kan je ook laten roesten, zo krijgt de schaal een beschermingslaagje tegen verder roesten. Je kan de schalen ook perfect schilderen en gebruiken voor binnentoepassingen of buitendecoratie.

STAAL

Voor de vervaardiging van onze producten worden verschillende metalen gebruikt omwille van hun verschillende kwaliteiten. Onderstaand vindt u een overzicht van de verschillende materialen en hun eigenschappen. 

 

Al onze producten kunnen zowel ongeroest als geroest worden geleverd, dat wil zeggen blank (zie voorbeeldfotos hiernaast). Als u de producten enige tijd buiten laat staan blootgesteld aan de weersinvloeden dan zullen deze vanzelf hun verroeste look krijgen.

 

Moest u toch vanaf dag één een geroeste look willen gelieve dit dan ook te vermelden bij uw bestelling van het gewenste product of de gewenste producten. Wij zullen dan het roestproces voor u versnellen.

 

De V-GRILL CIRCLES zijn vervaardigd uit hoogwaardig 8mm dik gehard staal. Dat wil zeggen dat de ring door warmtebehandeling spanningsvrij is gemaakt waarom de kans op kromtrekken minimaal wordt en het oppervlak robuust en krasvast is.  Ideaal dus om op te bakken !

GEHARD STAAL

Roestvrij staal roest niet, daarom verkopen we ringen die vervaardigd zijn uit RVS zodat de vuurschalen in een RVS ring op iedere ondergrond geplaats kunnen worden om zo roestvlekken zoveel mogelijk te vermijden.

 

RVS wordt ook gebruikt voor onze accessoires zoals de V-TWIST en V-TURNER en de V-GRILL BBQ ROOSTERS

RVS of Roestvrij staal
gallery/v-box 58-58-58
gallery/v-fire 3
gallery/v-fire 80
gallery/screen shot 2018-04-15 at 15.23.56
gallery/v-ring rvs
gallery/v-grill circle large

OPGELET: de roestkleur is zeer mooi, maar roest kan ook plekken geven op de ondergrond waar het op product op geplaats wordt. Afhankelijk van de ondergrond zijn roestvlekken vrij eenvoudig of juist heel moeilijk of niet te verwijderen. Hou hier dus rekening mee bij de opstelling van de producten.